Un copil din Coreea de Nord și părinții săi, condamnați la închisoare pe viață după ce au fost prinși cu Biblia

de: Anca Lupescu
29 05. 2023

Un copil nord-coreean în vârstă de doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață după ce autoritățile au găsit o Biblie în posesia părinților micuțului, în timp ce regimul totalitar continuă să „execute” și să „tortureze” credincioșii religioși.

Caz șocant în Coreea de Nord

Un număr de 70.000 de creștini sunt încarcerați în Coreea de Nord, potrivit unui nou raport internațional privind libertatea religioasă realizat de Departamentul de Stat al SUA.

Constatările au subliniat măsurile punitive brutale aplicate în mod obișnuit de liderul suprem Kim Jung Un.

Persoanele prinse cu un exemplar al Bibliei în Coreea de Nord riscă pedeapsa cu moartea, în timp ce familiile lor – inclusiv copiii – sunt condamnate la închisoare pe viață, scrie NYpost.

Raportul a evidențiat în 2009 încarcerarea unei familii pe baza practicilor lor religioase și a faptului că părinții dețineau o Biblie.

Întreaga familie, inclusiv un copil de doi ani, a fost condamnată la închisoare pe viață în lagăre.

„Dreptul la libertatea de gândire, de conștiință și de religie [în RPDC] continuă, de asemenea, să fie negat, fără ca autoritățile să tolereze sisteme de credință alternative”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în iulie anul trecut.

Guerres a scris cum că situația din Coreea de Nord nu s-a schimbat de la un raport din 2014 privind drepturile omului, care a constatat că autoritățile „au negat aproape complet drepturile la libertatea de gândire, de conștiință și de religie” și a constatat că guvernul a încălcat frecvent încălcări ale drepturilor omului care constituie crime împotriva umanității.

Guvernul nord-coreean execută, torturează și arestează persoane pentru activitățile lor religioase

Raportul 2022 a constatat că guvernul nord-coreean a continuat să „execute, tortureze, aresteze și abuzeze fizic persoane pentru activitățile lor religioase”.

Restricțiile de călătorie din perioada pandemiei COVID-19 au redus, de asemenea, informațiile disponibile cu privire la condiții, ceea ce a determinat Departamentul de Stat să colaboreze cu organizații neguvernamentale (ONG-uri), grupuri pentru drepturile omului și ONU pentru a confirma afirmațiile privind abuzurile.

În timp ce în Coreea de Nord există un număr mic de instituții religioase înregistrate oficial, inclusiv biserici, acestea funcționează sub un control strict al statului și funcționează în mare parte ca piese de spectacol pentru turiștii străini, spun oficialii.

Dintre victimele intervievate, 150 au aderat la șamanism, 91 au aderat la creștinism, una la cheondoism și una la alte credințe.

Victimele aveau vârste cuprinse între doar doi ani și peste 80 de ani, iar femeile și fetele reprezentau peste 70% dintre victimele documentate.

Raportul a constatat că guvernul nord-coreean a acuzat persoane de implicare în practici religioase, de desfășurarea de activități religioase în China, de posesie de obiecte religioase

Un deținut care a fost eliberat în 2020 a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) că autoritățile i-au supus pe creștini la cele mai dure tratamente și că odată autoritățile i-au forțat să stea în picioare timp de 40 de zile la rând, ceea ce a făcut ca deținuții să-și piardă capacitatea de a sta jos.